Doorgaan naar hoofdcontent

Het weekmenu van Mama's Huisje ....


1 van mijn goede voornemens voor dit jaar was een weekmenu opstellen. Hieronder kun je eens een heel weekmenu zien. Ik probeer zo gevarieerd, gezond en kindvriendelijk mogelijk te koken. Wat niet altijd lukt, maar we doen ons best. Het is hier altijd wel een uitdaging met de verschillende allergieën. Soms kan het zijn dat we daarom 2 soorten gerechten maken omdat de ene eens zin heeft in net dat gerecht dat de andere niet mag eten.

Woensdag:
Avond: ovenschotel met kippengehakt en wortelen en bloemkoolsaus van Steffi Vertriest

Donderdag:
Ontbijt: kokosyoghurt met granola
Lunch: rauwkostslaatje met roze garnalen
Avond: stoofvlees met huisgemaakte tartaarsaus, ovenfrietjes en rauwkost

Vrijdag:
Ontbijt: Havermoutpap met appel en kiwi
Lunch: soep met zadencrakers
Avond: gezonde pitta met speltbroodjes

Zaterdag:
 Ontbijt: chiapudding met passievrucht en blauwe bessen
Lunch: speltpistoletjes met sla en tomaat en gehakt
Avond: speltpasta met broccoli, pestosaus en kip

Zondag:
Ontbijt: ontbijtcake
Lunch: maiswafels met beleg
Avond: loempia’s

Maandag:
Ontbijt: appelhavermout pannenkoekjes
Lunch: soep
Avond: spaghetti

Dinsdag:
Ontbijt: havermoutpap met fruit (hangt er vanaf wat er nog in de fruitmand ligt J)
Lunch: zelfgemaakt belegd broodje met scampi’s in looksaus en groentjes erop
Avond: cannelloni’s van courgette met gehakt en spinazie (variant op een gerecht van Sandra Bekkari)

Als tussendoor eet ik fruit, een nakdreep, een gekookt eitje of een koffie.
Het is natuurlijk een uitdaging om het weekmenu te volgen, want geregeld wordt er wel eens gewisseld. Vooral in het weekend zouden we eens iets weglaten en frieten in de plaats eten.
Volg mijn instagram deze week, zo kun je alle gerechtjes zien.

Maken jullie een weekmenu?



Reacties

Populaire posts van deze blog

Werken, huishouden en 3 kindjes

Eigenlijk schrijf ik dit op een zeer slecht moment, want momenteel raak ik er totaal niet door m’n huishouden. Ik zit wat verzeild in slechte routine, zware vermoeidheid,…. Toen we besliste om nog voor een 3 de kindje te gaan hadden we totaal geen idee dat het ons zo zwaar  zou vallen. We zaten toch wat in een routine, en dachten dat de baby er wel ging in mee draaien. Dat was buiten Inaya gerekend. Ze heeft haar eigen ritme en iedereen moet dat maar wat gaan volgen. Inaya komt nog iedere 2u wakker voor voeding te krijgen. Djenna destijds sliep op die leeftijd al nachten van 11u. De zware vermoeidheid begint dus eigenlijk wel zijn tol te eisen. Ik merk ook wel dat ik mij minder goed kan focussen, kleine foutjes begin te maken (zowel thuis als op het werk) en mijn geduld is volledig op (en ik had vroeger een ijzeren geduld). Maar ik probeer het positief te bekijken, dit zal niet eeuwig duren. Er komt een moment dat ze zal doorslapen …. Onze grote puber heeft wat extra aan

Italiaanse crackers

Na drukke tijden eventjes terug wat tijd vrij gemaakt om een receptje online te zetten 😊... Wij eten geregeld crackers of tarwevrij brood 's middags. Nu ik wil genoeg variatie aanbieden aan de meisjes dat het niet iedere keer hetzelfde is. Nu in deze tijd van het jaar zeker. Wegens de Corona maatregelen zijn ze altijd met papa thuis en grijpen ze vlugger naar een boterham met beleg. Dus kroop ik achter mijn receptenboek en maakte een variant op de gezonde zadencrackers... Deze crackers kun je bij de lunch zo eten of bij een kommetje soep. Ook kun je ze gerust als snack meenemen.  Ingrediënten 100gr havermout (die je zelf maalt tot meel)  60gr pompoenpitten  100gr lijnzaad 60gr zonnebloempitten 30gr sesamzaadjes  1 chia ei 100ml water  1 el olijfolie 1 potje tomatenpuree   Handje vol Verse oregano en basilicum Gedroogde italiaanse kruiden Peper en zout Bereiding    Je voorvervarmt je iven op 175°C. Je maakt je chia ei (1 el chiazaad en 3 el water). Daarna weeg je alle i

Linzen

Een paar jaar geleden wist ik zelf niet dat dat bestond, wat het zelf precies was. Ik dacht eigenlijk toen dat da zo een ingrediënt was die ze in Aziatische landen gebruikte, maar die totaal niet lekker en niet ‘normaal’ was. Al een tijdje merk ik in verschillende kookboeken of recepten op het internet dat Linzen toch meer en meer worden gebruikt. Dus dacht ik bij mezelf: ‘dat moet ik ook eens proberen.’ Maar ik ging eerst even raad gaan vragen aan mijn schoonzus. Wat was de smaak en wat kun je hier mee doen? Ik ging ook opzoeken hoe gezond Linzen waren en wat dat ‘gezond’ dan wel betekende. Linzen zijn peulvruchten (Peulvrucht komt van een vlinderbloemige plant. Het is een vrucht die bestaat uit een vruchtblad met een peul erin.). Ze bevatten magnesium, ijzer, vitamine B, eiwitten, vezels en veel anti-oxidanten ( oxidatie is een chemisch proces onder invloed van zuurstof. Het lichaam gebruikt zuurstof om o.a. voedingstoffen te verbranden. Er wordt ook zuurstof gebruikt bij