1 van mijn goede
voornemens voor dit jaar was een weekmenu opstellen. Hieronder kun je eens een
heel weekmenu zien. Ik probeer zo gevarieerd, gezond en kindvriendelijk
mogelijk te koken. Wat niet altijd lukt, maar we doen ons best. Het is hier
altijd wel een uitdaging met de verschillende allergieën. Soms kan het zijn dat
we daarom 2 soorten gerechten maken omdat de ene eens zin heeft in net dat
gerecht dat de andere niet mag eten.
Woensdag:
Avond: ovenschotel
met kippengehakt en wortelen en bloemkoolsaus van Steffi Vertriest
Donderdag:
Ontbijt:
kokosyoghurt met granola
Lunch:
rauwkostslaatje met roze garnalen
Avond: stoofvlees
met huisgemaakte tartaarsaus, ovenfrietjes en rauwkost
Vrijdag:
Ontbijt:
Havermoutpap met appel en kiwi
Lunch: soep met
zadencrakers
Avond: gezonde
pitta met speltbroodjes
Zaterdag:
Ontbijt: chiapudding met passievrucht en
blauwe bessen
Lunch:
speltpistoletjes met sla en tomaat en gehakt
Avond: speltpasta
met broccoli, pestosaus en kip
Zondag:
Ontbijt:
ontbijtcake
Lunch: maiswafels
met beleg
Avond: loempia’s
Maandag:
Ontbijt:
appelhavermout pannenkoekjes
Lunch: soep
Avond: spaghetti
Dinsdag:
Ontbijt: havermoutpap
met fruit (hangt er vanaf wat er nog in de fruitmand ligt J)
Lunch:
zelfgemaakt belegd broodje met scampi’s in looksaus en groentjes erop
Avond: cannelloni’s
van courgette met gehakt en spinazie (variant op een gerecht van Sandra Bekkari)
Als tussendoor
eet ik fruit, een nakdreep, een gekookt eitje of een koffie.
Het is natuurlijk
een uitdaging om het weekmenu te volgen, want geregeld wordt er wel eens
gewisseld. Vooral in het weekend zouden we eens iets weglaten en frieten in de
plaats eten.
Volg mijn instagram deze week, zo kun je alle gerechtjes zien.
Maken jullie een
weekmenu?
Reacties
Een reactie posten