Een paar jaar
geleden wist ik zelf niet dat dat bestond, wat het zelf precies was. Ik dacht
eigenlijk toen dat da zo een ingrediënt was die ze in Aziatische landen
gebruikte, maar die totaal niet lekker en niet ‘normaal’ was.
Al een tijdje
merk ik in verschillende kookboeken of recepten op het internet dat Linzen toch
meer en meer worden gebruikt. Dus dacht ik bij mezelf: ‘dat moet ik ook eens
proberen.’ Maar ik ging eerst even raad gaan vragen aan mijn schoonzus. Wat was
de smaak en wat kun je hier mee doen? Ik ging ook opzoeken hoe gezond Linzen
waren en wat dat ‘gezond’ dan wel betekende.
Linzen zijn
peulvruchten (Peulvrucht komt van een vlinderbloemige plant. Het is een vrucht
die bestaat uit een vruchtblad met een peul erin.). Ze bevatten magnesium,
ijzer, vitamine B, eiwitten, vezels en veel anti-oxidanten ( oxidatie is een chemisch
proces onder invloed van zuurstof. Het lichaam gebruikt zuurstof om o.a. voedingstoffen
te verbranden. Er wordt ook zuurstof gebruikt bij lichamelijke inspanningen
enzo.) Linzen bevatten veel vezels waardoor je vlugger een voldaan gevoel hebt.
Er zijn
verschillende soorten Linzen. Je hebt groente, rode en bruine linzen. Bruine
linzen hebben een milde, aardse smaak.
De groene hebben een ietwat peperachtige smaak en perfect voor in
een salade. De rode linzen zijn de zoetste en meest nootachtige smaak en kun je
een soep mee indikken.
De rode linzen zijn ook de eerste soort
die ik probeerde. Ik ben begonnen om ze te verwerken in een soep. Ik zag op
njam.tv een recept die paste in ons dieet en maakte de soep. Hij viel eigenlijk
wel in de smaak. Nu is het vooral voor mij wat experimenteren, en mijn ‘ angst’
overwinnen. Want ik heb op gebied van voeding toch wel wat angst om nieuwe
dingen te proberen. (Was nooit een goeie eter.)
Recept vind je terug in onderstaande
link:
https://njam.tv/recepten/zoete-aardappelsoep-met-linzen
Reacties
Een reactie posten