Doorgaan naar hoofdcontent

Verlof


 

 

 


 
 Het is hier wat rustiger doordat ik in verlof ben. Verlof betekent voor mij vooral ontspannen en veel bijslapen (aangezien we een baby van 11 maand hebben die nog altijd iedere 2u ‘s nachts mama nodig heeft). Het is vooral ook extra nadenken over hoe ik na het verlof terug mijn leven wil oppakken, of ik iets wil veranderen. Daarnaast ook alles wat bijwerken waar ik de afgelopen weken steken heb laten vallen.

Mijn 1ste dag verlof Dinsdag was een dagje om mijn huishouden in orde te brengen. Al mijn was wassen en drogen (Gelukkig kregen we de oude droogkast van mijn mama, waardoor de was nu in de winter veel vlugger droogt dan aan het droogrek). Ook vooral de beneden wat opruimen, stof afnemen en eens goed stofzuigen en dweilen. Al zie je daar nu niets meer van, want de kids hebben woensdag en donderdag alweer de tijd gehad om alles overhoop te halen en wat zand binnen te brengen. Het was ook uitzonderlijk mooi weer dus genoten we extra hiervan zowel op dinsdag als op woensdag.

Op woensdag ging ik na een jaar terug naar de markt. Vroeger was dit mijn wekelijks uitje, op woensdagmorgen de kinderen op school afzetten en doorrijden naar het centrum van Brugge om mijn groenten en fruit voor een hele week. Sinds Inaya geboren is had ik eigenlijk het fut en de motivatie niet om dit te doen. Woensdag was mijn eerste keer terug. Zelf kiezen tussen verschillende kramen waar het mooiste, goedkoopste, biologischof niet-biologische groenten en fruit. Vanuit de groenten die ik dan zie liggen maak ik dan normaal mijn weekmenu. Nu moest ik niet veel maken, want de vrijdagochtend vertrokken we op weekend. Ik bracht een paar lekkere dingen mee voor de komende 2dagen en voor onze doorreis.


Donderdag was een inpakdag. De kids wisten niet dat we op weekend vertrokken. Dus had ik 7u de tijd om alle was te plooien en te sorteren en de valiezen te maken. Dat leek me vlotter te gaan dan ik dacht. Achteraf gebleken ben ik wel een paar dingen vergeten. Zo zijn we toegekomen op weekend zonder zwembroek voor mijn man en zonder trui voor mij… Met slaaptekort en tijdsdruk presteer ik dus toch niet goed.

Vrijdagochtend vertrokken we op weekend richting Landal Stroombroek. Valiezen gepakt en de luch klaargemaakt. Ik had een soort van ‘eitaart’ gemaakt met brocolli, spinazie en lenteui en gevulde pittabroodjes met kip, verse spinazie en komkommer. Wat was ik blij dat ik eens goed voorbereid was voor een autoreis van 3 à 4 u.
 
Over hoe wij het weekendje hebben beleefd vind je meer in mijn volgende blog.
 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Werken, huishouden en 3 kindjes

Eigenlijk schrijf ik dit op een zeer slecht moment, want momenteel raak ik er totaal niet door m’n huishouden. Ik zit wat verzeild in slechte routine, zware vermoeidheid,…. Toen we besliste om nog voor een 3 de kindje te gaan hadden we totaal geen idee dat het ons zo zwaar  zou vallen. We zaten toch wat in een routine, en dachten dat de baby er wel ging in mee draaien. Dat was buiten Inaya gerekend. Ze heeft haar eigen ritme en iedereen moet dat maar wat gaan volgen. Inaya komt nog iedere 2u wakker voor voeding te krijgen. Djenna destijds sliep op die leeftijd al nachten van 11u. De zware vermoeidheid begint dus eigenlijk wel zijn tol te eisen. Ik merk ook wel dat ik mij minder goed kan focussen, kleine foutjes begin te maken (zowel thuis als op het werk) en mijn geduld is volledig op (en ik had vroeger een ijzeren geduld). Maar ik probeer het positief te bekijken, dit zal niet eeuwig duren. Er komt een moment dat ze zal doorslapen …. Onze grote puber heeft wat extra aan

Italiaanse crackers

Na drukke tijden eventjes terug wat tijd vrij gemaakt om een receptje online te zetten 😊... Wij eten geregeld crackers of tarwevrij brood 's middags. Nu ik wil genoeg variatie aanbieden aan de meisjes dat het niet iedere keer hetzelfde is. Nu in deze tijd van het jaar zeker. Wegens de Corona maatregelen zijn ze altijd met papa thuis en grijpen ze vlugger naar een boterham met beleg. Dus kroop ik achter mijn receptenboek en maakte een variant op de gezonde zadencrackers... Deze crackers kun je bij de lunch zo eten of bij een kommetje soep. Ook kun je ze gerust als snack meenemen.  Ingrediënten 100gr havermout (die je zelf maalt tot meel)  60gr pompoenpitten  100gr lijnzaad 60gr zonnebloempitten 30gr sesamzaadjes  1 chia ei 100ml water  1 el olijfolie 1 potje tomatenpuree   Handje vol Verse oregano en basilicum Gedroogde italiaanse kruiden Peper en zout Bereiding    Je voorvervarmt je iven op 175°C. Je maakt je chia ei (1 el chiazaad en 3 el water). Daarna weeg je alle i

Linzen

Een paar jaar geleden wist ik zelf niet dat dat bestond, wat het zelf precies was. Ik dacht eigenlijk toen dat da zo een ingrediënt was die ze in Aziatische landen gebruikte, maar die totaal niet lekker en niet ‘normaal’ was. Al een tijdje merk ik in verschillende kookboeken of recepten op het internet dat Linzen toch meer en meer worden gebruikt. Dus dacht ik bij mezelf: ‘dat moet ik ook eens proberen.’ Maar ik ging eerst even raad gaan vragen aan mijn schoonzus. Wat was de smaak en wat kun je hier mee doen? Ik ging ook opzoeken hoe gezond Linzen waren en wat dat ‘gezond’ dan wel betekende. Linzen zijn peulvruchten (Peulvrucht komt van een vlinderbloemige plant. Het is een vrucht die bestaat uit een vruchtblad met een peul erin.). Ze bevatten magnesium, ijzer, vitamine B, eiwitten, vezels en veel anti-oxidanten ( oxidatie is een chemisch proces onder invloed van zuurstof. Het lichaam gebruikt zuurstof om o.a. voedingstoffen te verbranden. Er wordt ook zuurstof gebruikt bij