Als Djenna van
school komt heeft ze altijd reuzenhonger. Althans eet ze toch goed op school.
Om 10u krijgen ze een stuk fruit. Om 12u eet ze haar lunchbox op, die meestal gevarieerd,
maar goed gevuld is. En om 15u krijgen ze nog eens een koek. Nu na een hele dag
spelen is dat begrijpbaar dat ze terug wat powerfood nodig heeft om de rest
van de late middag en avond te overbruggen. Van mij moeten ze altijd eerst nog
een stukje fruit eten en daarna iets anders. Dat andere kan zeer ruim variëren,
van zelfgemaakte popcorn, koekjes, een snoepje, een handje vol natuur chips,
wat rauwe groenten tot zelfgebakken wafeltjes. Dit laatste bakte ik gisteren
nog vlug voor ik naar school vertrok. Aangezien Djenna Tarwe en melkvrij moet
eten zijn de koekjes die we kunnen kopen geregeld volgepropt met geraffineerde suikers.
Daarom maak ik geregeld zelf iets. Hieronder vind je het recept van de wafels
die ik gisteren maakte. Ik gebruik geregeld verschillende recepten zoals o.a. de vegan
wafels van Madam Bakster. Maar dit recept stelde ik zelf samen en werd gisteren goed
gekeurd door Djenna.
Ingrediënten:
250 gr volkoren
speltmeel
1 el baking soda
25 a 50 gr dadelstroop (Je kunt dit gerust zelf maken door 10 dadels te laten weken en daarna met 300ml water te mixen. De hoeveelheid dat je er bij doet is wat persoonlijke keuze of je het zoeter of niet wilt.)
200 gr plantaardige melk (ik gebruikte havermelk)
100 gr spuitwater
3 el kokosolie + 1 tl voor je wafelijzer
snuifje zout
1 el appalazijn (dit is nodig om in combinatie met je bakingsoda je wafels luchtig te maken)
1 el baking soda
25 a 50 gr dadelstroop (Je kunt dit gerust zelf maken door 10 dadels te laten weken en daarna met 300ml water te mixen. De hoeveelheid dat je er bij doet is wat persoonlijke keuze of je het zoeter of niet wilt.)
200 gr plantaardige melk (ik gebruikte havermelk)
100 gr spuitwater
3 el kokosolie + 1 tl voor je wafelijzer
snuifje zout
1 el appalazijn (dit is nodig om in combinatie met je bakingsoda je wafels luchtig te maken)
Bereiding:
Doe het
speltmeel, de baking soda en het snuifje zout bij elkaar. Laat de kokosolie
smelten in een pannetje op het vuur. Doe de melk, spuitwater en dadelstroop bij
elkaar en meng goed. Doe dit dan bij het ander mengsel en maak dat het tot een
mooie homogene massa komt. Doe daarna de kokosolie erbij. Als allerlaatste doe
je je appelazijn bij. Je roert dit er voorzichtig onder.
Je laat het deeg 10 min rusten voor je begint met bakken.
De wafels moeten wel iets langer bakken dan anders. Ik liet ze er toch gemiddeld 5 min inzitten.
Je laat het deeg 10 min rusten voor je begint met bakken.
De wafels moeten wel iets langer bakken dan anders. Ik liet ze er toch gemiddeld 5 min inzitten.
Smakelijk!
Reacties
Een reactie posten