Doorgaan naar hoofdcontent

4-uurtje


Als Djenna van school komt heeft ze altijd reuzenhonger. Althans eet ze toch goed op school. Om 10u krijgen ze een stuk fruit. Om 12u eet ze haar lunchbox op, die meestal gevarieerd, maar goed gevuld is. En om 15u krijgen ze nog eens een koek. Nu na een hele dag spelen is dat begrijpbaar dat ze terug wat powerfood nodig heeft om de rest van de late middag en avond te overbruggen. Van mij moeten ze altijd eerst nog een stukje fruit eten en daarna iets anders. Dat andere kan zeer ruim variëren, van zelfgemaakte popcorn, koekjes, een snoepje, een handje vol natuur chips, wat rauwe groenten tot zelfgebakken wafeltjes. Dit laatste bakte ik gisteren nog vlug voor ik naar school vertrok. Aangezien Djenna Tarwe en melkvrij moet eten zijn de koekjes die we kunnen kopen geregeld volgepropt met geraffineerde suikers. Daarom maak ik geregeld zelf iets. Hieronder vind je het recept van de wafels die ik gisteren maakte. Ik gebruik geregeld verschillende recepten zoals o.a. de vegan wafels van Madam Bakster. Maar dit recept stelde ik zelf samen en werd gisteren goed gekeurd door Djenna.

Ingrediënten:
250 gr volkoren speltmeel
1 el baking soda
25 a 50 gr dadelstroop (Je kunt dit gerust zelf maken door 10 dadels te laten weken en daarna met 300ml water te mixen. De hoeveelheid dat je er bij doet is wat persoonlijke keuze of je het zoeter of niet wilt.)
200 gr plantaardige melk (ik gebruikte havermelk)
100 gr spuitwater
3 el kokosolie + 1 tl voor je wafelijzer
snuifje zout
1 el appalazijn (dit is nodig om in combinatie met je bakingsoda je wafels luchtig te maken)

Bereiding:
Doe het speltmeel, de baking soda en het snuifje zout bij elkaar. Laat de kokosolie smelten in een pannetje op het vuur. Doe de melk, spuitwater en dadelstroop bij elkaar en meng goed. Doe dit dan bij het ander mengsel en maak dat het tot een mooie homogene massa komt. Doe daarna de kokosolie erbij. Als allerlaatste doe je je appelazijn bij. Je roert dit er voorzichtig onder.
Je laat het deeg 10 min rusten voor je begint met bakken.
De wafels moeten wel iets langer bakken dan anders. Ik liet ze er toch gemiddeld 5 min inzitten.



Smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Werken, huishouden en 3 kindjes

Eigenlijk schrijf ik dit op een zeer slecht moment, want momenteel raak ik er totaal niet door m’n huishouden. Ik zit wat verzeild in slechte routine, zware vermoeidheid,…. Toen we besliste om nog voor een 3 de kindje te gaan hadden we totaal geen idee dat het ons zo zwaar  zou vallen. We zaten toch wat in een routine, en dachten dat de baby er wel ging in mee draaien. Dat was buiten Inaya gerekend. Ze heeft haar eigen ritme en iedereen moet dat maar wat gaan volgen. Inaya komt nog iedere 2u wakker voor voeding te krijgen. Djenna destijds sliep op die leeftijd al nachten van 11u. De zware vermoeidheid begint dus eigenlijk wel zijn tol te eisen. Ik merk ook wel dat ik mij minder goed kan focussen, kleine foutjes begin te maken (zowel thuis als op het werk) en mijn geduld is volledig op (en ik had vroeger een ijzeren geduld). Maar ik probeer het positief te bekijken, dit zal niet eeuwig duren. Er komt een moment dat ze zal doorslapen …. Onze grote puber heeft wat extra aan

Italiaanse crackers

Na drukke tijden eventjes terug wat tijd vrij gemaakt om een receptje online te zetten 😊... Wij eten geregeld crackers of tarwevrij brood 's middags. Nu ik wil genoeg variatie aanbieden aan de meisjes dat het niet iedere keer hetzelfde is. Nu in deze tijd van het jaar zeker. Wegens de Corona maatregelen zijn ze altijd met papa thuis en grijpen ze vlugger naar een boterham met beleg. Dus kroop ik achter mijn receptenboek en maakte een variant op de gezonde zadencrackers... Deze crackers kun je bij de lunch zo eten of bij een kommetje soep. Ook kun je ze gerust als snack meenemen.  Ingrediënten 100gr havermout (die je zelf maalt tot meel)  60gr pompoenpitten  100gr lijnzaad 60gr zonnebloempitten 30gr sesamzaadjes  1 chia ei 100ml water  1 el olijfolie 1 potje tomatenpuree   Handje vol Verse oregano en basilicum Gedroogde italiaanse kruiden Peper en zout Bereiding    Je voorvervarmt je iven op 175°C. Je maakt je chia ei (1 el chiazaad en 3 el water). Daarna weeg je alle i

Linzen

Een paar jaar geleden wist ik zelf niet dat dat bestond, wat het zelf precies was. Ik dacht eigenlijk toen dat da zo een ingrediënt was die ze in Aziatische landen gebruikte, maar die totaal niet lekker en niet ‘normaal’ was. Al een tijdje merk ik in verschillende kookboeken of recepten op het internet dat Linzen toch meer en meer worden gebruikt. Dus dacht ik bij mezelf: ‘dat moet ik ook eens proberen.’ Maar ik ging eerst even raad gaan vragen aan mijn schoonzus. Wat was de smaak en wat kun je hier mee doen? Ik ging ook opzoeken hoe gezond Linzen waren en wat dat ‘gezond’ dan wel betekende. Linzen zijn peulvruchten (Peulvrucht komt van een vlinderbloemige plant. Het is een vrucht die bestaat uit een vruchtblad met een peul erin.). Ze bevatten magnesium, ijzer, vitamine B, eiwitten, vezels en veel anti-oxidanten ( oxidatie is een chemisch proces onder invloed van zuurstof. Het lichaam gebruikt zuurstof om o.a. voedingstoffen te verbranden. Er wordt ook zuurstof gebruikt bij