Doorgaan naar hoofdcontent

Eventjes rustig....


Het is hier een paar weken alweer rustig.  Sorry!! Ik blijf wel actief op mijn Instagram, dus daar kun je mij zeker ook volgen. Het loopt wat stroever in ons gezinsleven dus dat heeft een beetje voorrang.

Ik ben ook volop aan het zoeken wat ik verder wil bereiken met mijn blog en waar ik nog allemaal aan wil werken. Het is een zoektocht geweest naar welke richting ik uit wil.
Ik ben de blog begonnen vanuit het principe om het van mij te kunnen afschrijven, maar ook om te tonen aan de buitenwereld dat het niet altijd perfect loopt zoals je geregeld via sociale media ziet… Wij hebben ook niet een typisch gezinnetje waar de kindjes maar een paar jaar schelen. Hier zitten we echt in 3 verschillende fases: puber, kleuter en baby/peuter.

Ik ben zelf wat door een zware periode geweest en ben nog niet volledig hersteld en merk dat vooral koken mij daar goed bij helpt en al heeft geholpen. Dus ben ik tot conclusie gekomen dat ik vooral richting eten wil gaan werken in de toekomst met mijn blog. Ik heb 2 meisjes die een paar allergieën hebben (zie andere blog) en die weg om lekker dingen te vinden en of te maken vond ik zelf een moeilijke weg. Ik wil graag een inspiratie zijn voor mensen die dat pad aan het bewandelen zijn. Maar ook voor mama’s die het moeilijk vinden om gezond te koken voor hun en met hun kinderen in de drukke maatschappij. Er is toch een soort druk op ons de laatste jaren rond gezonde voeding.
Ik ben ook een zoete mondje, al altijd geweest en ik mis dit enorm de laatste jaren, dus ga ik op inspiratie zoektocht naar lekkere gebakjes die je makkelijk zelf kunt maken, of bestellen. Dat gaat dan vooral in de allergievrije richting zijn, want gewoon naar de bakker gaan en een taart meenemen, zit er niet in voor ons.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Werken, huishouden en 3 kindjes

Eigenlijk schrijf ik dit op een zeer slecht moment, want momenteel raak ik er totaal niet door m’n huishouden. Ik zit wat verzeild in slechte routine, zware vermoeidheid,…. Toen we besliste om nog voor een 3 de kindje te gaan hadden we totaal geen idee dat het ons zo zwaar  zou vallen. We zaten toch wat in een routine, en dachten dat de baby er wel ging in mee draaien. Dat was buiten Inaya gerekend. Ze heeft haar eigen ritme en iedereen moet dat maar wat gaan volgen. Inaya komt nog iedere 2u wakker voor voeding te krijgen. Djenna destijds sliep op die leeftijd al nachten van 11u. De zware vermoeidheid begint dus eigenlijk wel zijn tol te eisen. Ik merk ook wel dat ik mij minder goed kan focussen, kleine foutjes begin te maken (zowel thuis als op het werk) en mijn geduld is volledig op (en ik had vroeger een ijzeren geduld). Maar ik probeer het positief te bekijken, dit zal niet eeuwig duren. Er komt een moment dat ze zal doorslapen …. Onze grote puber heeft wat extra aan

Italiaanse crackers

Na drukke tijden eventjes terug wat tijd vrij gemaakt om een receptje online te zetten 😊... Wij eten geregeld crackers of tarwevrij brood 's middags. Nu ik wil genoeg variatie aanbieden aan de meisjes dat het niet iedere keer hetzelfde is. Nu in deze tijd van het jaar zeker. Wegens de Corona maatregelen zijn ze altijd met papa thuis en grijpen ze vlugger naar een boterham met beleg. Dus kroop ik achter mijn receptenboek en maakte een variant op de gezonde zadencrackers... Deze crackers kun je bij de lunch zo eten of bij een kommetje soep. Ook kun je ze gerust als snack meenemen.  Ingrediënten 100gr havermout (die je zelf maalt tot meel)  60gr pompoenpitten  100gr lijnzaad 60gr zonnebloempitten 30gr sesamzaadjes  1 chia ei 100ml water  1 el olijfolie 1 potje tomatenpuree   Handje vol Verse oregano en basilicum Gedroogde italiaanse kruiden Peper en zout Bereiding    Je voorvervarmt je iven op 175°C. Je maakt je chia ei (1 el chiazaad en 3 el water). Daarna weeg je alle i

Linzen

Een paar jaar geleden wist ik zelf niet dat dat bestond, wat het zelf precies was. Ik dacht eigenlijk toen dat da zo een ingrediënt was die ze in Aziatische landen gebruikte, maar die totaal niet lekker en niet ‘normaal’ was. Al een tijdje merk ik in verschillende kookboeken of recepten op het internet dat Linzen toch meer en meer worden gebruikt. Dus dacht ik bij mezelf: ‘dat moet ik ook eens proberen.’ Maar ik ging eerst even raad gaan vragen aan mijn schoonzus. Wat was de smaak en wat kun je hier mee doen? Ik ging ook opzoeken hoe gezond Linzen waren en wat dat ‘gezond’ dan wel betekende. Linzen zijn peulvruchten (Peulvrucht komt van een vlinderbloemige plant. Het is een vrucht die bestaat uit een vruchtblad met een peul erin.). Ze bevatten magnesium, ijzer, vitamine B, eiwitten, vezels en veel anti-oxidanten ( oxidatie is een chemisch proces onder invloed van zuurstof. Het lichaam gebruikt zuurstof om o.a. voedingstoffen te verbranden. Er wordt ook zuurstof gebruikt bij