Hier eten we
graag fast food zoals Frietjes, pizza, pitta, hamburgers, … Maar sinds onze allergieën
en sinds ik wat gezonder wil leven bekijken we dit op een andere manier. Ik
probeer die dingen in een gezondere versie te introduceren in ons gezinsleven…
Deze avond maakte
ik de hamburgerbroodjes en de hamburgers zelf. Hieronder vind je het recept. Op
zich is er daar niet zoveel werk aan, maar door het rijzen moet je hier wel op
tijd aan denken.
Hamburgerbroodjes
:
Ingrediënten:
500 gr volkoren
speltmeel
15 gr margarine
8 gr droge gist of 24 gr verse gist
320 ml lauw water
Snuitje zout
15 gr margarine
8 gr droge gist of 24 gr verse gist
320 ml lauw water
Snuitje zout
Doe de gist in
het lauw water en roer tot de gist is opgelost. Doe alle ingrediënten in een
grote kom. Doe het snuifje zout aan de linkerkant. Pas op als je het water met
gist erbij giet dat ze niet direct in contact komt met het zout. Dat kan het
rijzen belemmeren. Kneed zeker 10 min (of met een keukenmachine). Laat daarna
het deeg zeker 1u rijzen.
Na dat 1u maak je
van de grote bol deeg de kleine bolletjes en leg ze op een bakplaat op
bakpapier. Laat ze nu ook nog eens 30 min rijzen. Steek ze daarna … min in de
oven op 225°C
Ingrediënten:
500 gr americain
natuur
Sjalotje
Teentje look
Peper en zout
Kurkuma
komijn
gedroogde of verse Oregano
gedroogde of verse Basilicum
1 tl Olijfolie
Sjalotje
Teentje look
Peper en zout
Kurkuma
komijn
gedroogde of verse Oregano
gedroogde of verse Basilicum
1 tl Olijfolie
Bereiding:
Doe alles in 1
kom en meng goed. Maak daarna kleine balletjes en duw die wat plat. Bak ze met
wat olie in een pan.
Soms zou ik wel
eens een courgette raspen en het erdoor mengen. Je kunt dit ook perfect
vegetarisch maken door een zalmburger of een bloemkoolburger te maken. Ook kies
je zelf welke groentjes je er nog extra tussen legt. Ideaal dus om dit met
kinderen te eten …
Smakelijk!
Reacties
Een reactie posten