Na drukke tijden eventjes terug wat tijd vrij gemaakt om een receptje online te zetten 😊...
Wij eten geregeld crackers of tarwevrij brood 's middags. Nu ik wil genoeg variatie aanbieden aan de meisjes dat het niet iedere keer hetzelfde is. Nu in deze tijd van het jaar zeker. Wegens de Corona maatregelen zijn ze altijd met papa thuis en grijpen ze vlugger naar een boterham met beleg. Dus kroop ik achter mijn receptenboek en maakte een variant op de gezonde zadencrackers...
Deze crackers kun je bij de lunch zo eten of bij een kommetje soep. Ook kun je ze gerust als snack meenemen.
Ingrediënten
100gr havermout (die je zelf maalt tot meel)
60gr pompoenpitten
100gr lijnzaad
60gr zonnebloempitten
30gr sesamzaadjes
1 chia ei
100ml water
1 el olijfolie
1 potje tomatenpuree
Handje vol Verse oregano en basilicum
Gedroogde italiaanse kruiden
Peper en zout
Bereiding
Je voorvervarmt je iven op 175°C.
Je maakt je chia ei (1 el chiazaad en 3 el water). Daarna weeg je alle ingrediënten af en voeg je die samen in een kom. Je kneed alles tot een mooie bol.
Daarna neem je 2 vellen bakpapier en rol je de bol plat tot ingeveer 3mm dik.
Je haalt het bovenste vel eraf en legt je crackers op een bakplaat. Je snijd al op voorhand de reepjes. Daarna steek je het 25 min in de oven.
Smakelijk!!
Reacties
Een reactie posten