Doorgaan naar hoofdcontent

4 uurtje

Koekjes
Onze 2 meisjes zijn allergisch aan tarwe en koemelk. Zowel op school als in de creche eten ze rond 14u30 a 15u een koekje. De koekjes die je in de winkel kunt kopen zijn lekker, maar kosten immens veel geld. Na lang zoeken en proberen kwam ik op een recept dat slaagde en lekker is.
Ook super leuk als een activiteit samen met de kids...

Ingrdiƫnten:
200 gr boekweitmeel
50 gr kokosolie
110 gr dadels
1 tl wijsteenbakpoeder
1/2 tl baking soda
1/2 tl appelazijn
1 tl vanille extract
75ml plantaardige melk
snuifje zout

Hoe eraan te beginnen:
Week de dadels zeker 20 min in lauw water. Daarna weeg je alle ingrediƫnten correct af.
Doe de dadels, kokosolie, vanille extract en rijstmelk in een foodprocessor, en mix tot een gladde massa. Doe daarna de droge ingredienten met uitzondering van de baking soda in een kom. Als laatste voeg je de baking soda erbij en daarop de appelazijn. Zo heb je magie (vertel ik mij kids toch altijd :-)). De natte ingrediĆ«nten doe je erbij en kneden maar. Zo kom je tot het koekjes deeg. Je kunt dit nu perfect uitrollen en vormpjes uit halen. Leg ze op bakpapier in een oven van 170°C. De koekjes hebben toch 20 min tijd nodig om klaar te zijn. Je kunt ze in een mooi afgesloten doos zeker 2 a 3 weken bewaren Maar hier gaan ze nooit zo lang mee ...

Veel plezier!!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Werken, huishouden en 3 kindjes

Eigenlijk schrijf ik dit op een zeer slecht moment, want momenteel raak ik er totaal niet door m’n huishouden. Ik zit wat verzeild in slechte routine, zware vermoeidheid,…. Toen we besliste om nog voor een 3 de kindje te gaan hadden we totaal geen idee dat het ons zo zwaar  zou vallen. We zaten toch wat in een routine, en dachten dat de baby er wel ging in mee draaien. Dat was buiten Inaya gerekend. Ze heeft haar eigen ritme en iedereen moet dat maar wat gaan volgen. Inaya komt nog iedere 2u wakker voor voeding te krijgen. Djenna destijds sliep op die leeftijd al nachten van 11u. De zware vermoeidheid begint dus eigenlijk wel zijn tol te eisen. Ik merk ook wel dat ik mij minder goed kan focussen, kleine foutjes begin te maken (zowel thuis als op het werk) en mijn geduld is volledig op (en ik had vroeger een ijzeren geduld). Maar ik probeer het positief te bekijken, dit zal niet eeuwig duren. Er komt een moment dat ze zal doorslapen …. Onze grote puber heeft wat extra aan

Italiaanse crackers

Na drukke tijden eventjes terug wat tijd vrij gemaakt om een receptje online te zetten šŸ˜Š... Wij eten geregeld crackers of tarwevrij brood 's middags. Nu ik wil genoeg variatie aanbieden aan de meisjes dat het niet iedere keer hetzelfde is. Nu in deze tijd van het jaar zeker. Wegens de Corona maatregelen zijn ze altijd met papa thuis en grijpen ze vlugger naar een boterham met beleg. Dus kroop ik achter mijn receptenboek en maakte een variant op de gezonde zadencrackers... Deze crackers kun je bij de lunch zo eten of bij een kommetje soep. Ook kun je ze gerust als snack meenemen.  IngrediĆ«nten 100gr havermout (die je zelf maalt tot meel)  60gr pompoenpitten  100gr lijnzaad 60gr zonnebloempitten 30gr sesamzaadjes  1 chia ei 100ml water  1 el olijfolie 1 potje tomatenpuree   Handje vol Verse oregano en basilicum Gedroogde italiaanse kruiden Peper en zout Bereiding    Je voorvervarmt je iven op 175°C. Je maakt je chia ei (1 el chiazaad en 3 el water). Daarna weeg je alle i

Linzen

Een paar jaar geleden wist ik zelf niet dat dat bestond, wat het zelf precies was. Ik dacht eigenlijk toen dat da zo een ingrediĆ«nt was die ze in Aziatische landen gebruikte, maar die totaal niet lekker en niet ‘normaal’ was. Al een tijdje merk ik in verschillende kookboeken of recepten op het internet dat Linzen toch meer en meer worden gebruikt. Dus dacht ik bij mezelf: ‘dat moet ik ook eens proberen.’ Maar ik ging eerst even raad gaan vragen aan mijn schoonzus. Wat was de smaak en wat kun je hier mee doen? Ik ging ook opzoeken hoe gezond Linzen waren en wat dat ‘gezond’ dan wel betekende. Linzen zijn peulvruchten (Peulvrucht komt van een vlinderbloemige plant. Het is een vrucht die bestaat uit een vruchtblad met een peul erin.). Ze bevatten magnesium, ijzer, vitamine B, eiwitten, vezels en veel anti-oxidanten ( oxidatie is een chemisch proces onder invloed van zuurstof. Het lichaam gebruikt zuurstof om o.a. voedingstoffen te verbranden. Er wordt ook zuurstof gebruikt bij