Doorgaan naar hoofdcontent

Desserts

Glutenvrije koekjes

Nodig:
200 gr boekweitmeel
50 gr kokosolie
110 gr dadels
1tl wijsteenbakpoeder
1/2 tl baking soda
1/2 tl appelazijn
1tl vanille extract
75ml rijstmelk
snuifje zout

Bereiding:

Doe de dadels in een kommetje met water en laat ze zeker minimum 20 min weken.
Doe daarna de dadels, kokosolie, vanille extract en rijstmelk in een foodprecessor tot een glad mengsel. Doe et boekweitmeel, zout en  bakpoeder in een grote kom. Doe daar het dadelmengsel bij en als laatste doe je het bakingsoda in de kom en doe je daar het appelazijn erop. Meng dit nu met de hand goed tot je een bolletje heb. Je kunt dit nu mooi met de deegrol uitrollen en koekjes uit maken.
Verwarm je oven voor op 170°C en bak je koekjes er 20 a 25 min erin.

Cakejes
Nodig:
150gr speltmeel
150gr vegan boter
3 eieren
100gr fondant chocolade (70%cacao)
Optioneel: suiker, agavesiroop of honing

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C.  Laat de chocolade met 1 kl boter smelten op een laag vuurtje. Doe Ondertussen de boter bij de eieren en klop dit tot een gladde massa. Doe beetje bij beetje de bloem erbij. Klop tot alle klontertjes weg zijn. Roer de gesmolten chocolade eronder. Giet het in de gewenste bakvorm.
Plaats 30 min in de oven.

TIP: Prik met een tandenstoker even in een cakeje na 30 min. Hangt er nog deeg aan dan moet je dit zeker nog 10 min extra insteken

Vegan Speltdonuts (7) (Kun je perfect glutenvrij maken)

Nodig:
100gr volkoren speltmeel 
(glutenvrij: 50 gr amandelmeel en 50 gr boekweitmeel)
Scheutje honing of agavesiroop
100ml amandelmelk of andere plantaardige melk
2el kokosolie
1 chia ei (1el chiazaadjes en 3 el water)
1kl bakingsoda of 1/2 zakje bakpoeder of 1kl wijnsteenbakpoeder
1 snuifje zout
Beetje vanille extract

Bereiding:
1.       Doe alle natte ingrediënten bij elkaar (honing, melk, olie en chia ei en vanille extract)
2.       Doe alle droge ingrediënten bij elkaar ( meel, bakpoeder, zout)
3.       Doe nu de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten
4.       Goed mengen, toch zeker 5 a 10 min goed kloppen met de klopper
5.       Breng het in de vormpjes
6.       Bak 20 min op 190° (Dit kan echt verschillen van oven tot oven!)

Pannenkoeken

Nodig:
250 gr speltbloem of als je geen gluten mag eten gebruikte ik Glutenfree selfraising flour van ORGRAN
500ml water (Als je chia eitjes gebruikt ga je wat meer water moeten gebruiken)
3 eieren of 3 chia eitjes
Agavesiroop (optioneel)
Boter of olie om te bakken

Bereiding:
1.       Water en eieren en agave bij elkaar
2.       Alles bij de bloem al roerend doen
3.       Bakken maar … J

Reacties

Populaire posts van deze blog

Werken, huishouden en 3 kindjes

Eigenlijk schrijf ik dit op een zeer slecht moment, want momenteel raak ik er totaal niet door m’n huishouden. Ik zit wat verzeild in slechte routine, zware vermoeidheid,…. Toen we besliste om nog voor een 3 de kindje te gaan hadden we totaal geen idee dat het ons zo zwaar  zou vallen. We zaten toch wat in een routine, en dachten dat de baby er wel ging in mee draaien. Dat was buiten Inaya gerekend. Ze heeft haar eigen ritme en iedereen moet dat maar wat gaan volgen. Inaya komt nog iedere 2u wakker voor voeding te krijgen. Djenna destijds sliep op die leeftijd al nachten van 11u. De zware vermoeidheid begint dus eigenlijk wel zijn tol te eisen. Ik merk ook wel dat ik mij minder goed kan focussen, kleine foutjes begin te maken (zowel thuis als op het werk) en mijn geduld is volledig op (en ik had vroeger een ijzeren geduld). Maar ik probeer het positief te bekijken, dit zal niet eeuwig duren. Er komt een moment dat ze zal doorslapen …. Onze grote puber heeft wat extra aan

Italiaanse crackers

Na drukke tijden eventjes terug wat tijd vrij gemaakt om een receptje online te zetten 😊... Wij eten geregeld crackers of tarwevrij brood 's middags. Nu ik wil genoeg variatie aanbieden aan de meisjes dat het niet iedere keer hetzelfde is. Nu in deze tijd van het jaar zeker. Wegens de Corona maatregelen zijn ze altijd met papa thuis en grijpen ze vlugger naar een boterham met beleg. Dus kroop ik achter mijn receptenboek en maakte een variant op de gezonde zadencrackers... Deze crackers kun je bij de lunch zo eten of bij een kommetje soep. Ook kun je ze gerust als snack meenemen.  Ingrediënten 100gr havermout (die je zelf maalt tot meel)  60gr pompoenpitten  100gr lijnzaad 60gr zonnebloempitten 30gr sesamzaadjes  1 chia ei 100ml water  1 el olijfolie 1 potje tomatenpuree   Handje vol Verse oregano en basilicum Gedroogde italiaanse kruiden Peper en zout Bereiding    Je voorvervarmt je iven op 175°C. Je maakt je chia ei (1 el chiazaad en 3 el water). Daarna weeg je alle i

Linzen

Een paar jaar geleden wist ik zelf niet dat dat bestond, wat het zelf precies was. Ik dacht eigenlijk toen dat da zo een ingrediënt was die ze in Aziatische landen gebruikte, maar die totaal niet lekker en niet ‘normaal’ was. Al een tijdje merk ik in verschillende kookboeken of recepten op het internet dat Linzen toch meer en meer worden gebruikt. Dus dacht ik bij mezelf: ‘dat moet ik ook eens proberen.’ Maar ik ging eerst even raad gaan vragen aan mijn schoonzus. Wat was de smaak en wat kun je hier mee doen? Ik ging ook opzoeken hoe gezond Linzen waren en wat dat ‘gezond’ dan wel betekende. Linzen zijn peulvruchten (Peulvrucht komt van een vlinderbloemige plant. Het is een vrucht die bestaat uit een vruchtblad met een peul erin.). Ze bevatten magnesium, ijzer, vitamine B, eiwitten, vezels en veel anti-oxidanten ( oxidatie is een chemisch proces onder invloed van zuurstof. Het lichaam gebruikt zuurstof om o.a. voedingstoffen te verbranden. Er wordt ook zuurstof gebruikt bij