Glutenvrije koekjes
Nodig:
200 gr boekweitmeel
50 gr kokosolie
110 gr dadels
1tl wijsteenbakpoeder
1/2 tl baking soda
1/2 tl appelazijn
1tl vanille extract
75ml rijstmelk
snuifje zout
Bereiding:
Doe de dadels in een kommetje met water en laat ze zeker minimum 20 min weken.
Doe daarna de dadels, kokosolie, vanille extract en rijstmelk in een foodprecessor tot een glad mengsel. Doe et boekweitmeel, zout en bakpoeder in een grote kom. Doe daar het dadelmengsel bij en als laatste doe je het bakingsoda in de kom en doe je daar het appelazijn erop. Meng dit nu met de hand goed tot je een bolletje heb. Je kunt dit nu mooi met de deegrol uitrollen en koekjes uit maken.
Verwarm je oven voor op 170°C en bak je koekjes er 20 a 25 min erin.
Cakejes
Nodig:
200 gr boekweitmeel
50 gr kokosolie
110 gr dadels
1tl wijsteenbakpoeder
1/2 tl baking soda
1/2 tl appelazijn
1tl vanille extract
75ml rijstmelk
snuifje zout
Bereiding:
Doe de dadels in een kommetje met water en laat ze zeker minimum 20 min weken.
Doe daarna de dadels, kokosolie, vanille extract en rijstmelk in een foodprecessor tot een glad mengsel. Doe et boekweitmeel, zout en bakpoeder in een grote kom. Doe daar het dadelmengsel bij en als laatste doe je het bakingsoda in de kom en doe je daar het appelazijn erop. Meng dit nu met de hand goed tot je een bolletje heb. Je kunt dit nu mooi met de deegrol uitrollen en koekjes uit maken.
Verwarm je oven voor op 170°C en bak je koekjes er 20 a 25 min erin.
Cakejes
Nodig:
150gr speltmeel
150gr vegan boter
3 eieren
100gr fondant chocolade (70%cacao)
Optioneel: suiker, agavesiroop of honing
150gr vegan boter
3 eieren
100gr fondant chocolade (70%cacao)
Optioneel: suiker, agavesiroop of honing
Bereiding:
Verwarm de oven
voor op 180 °C. Laat de chocolade met 1
kl boter smelten op een laag vuurtje. Doe Ondertussen de boter bij de eieren en
klop dit tot een gladde massa. Doe beetje bij beetje de bloem erbij. Klop tot
alle klontertjes weg zijn. Roer de gesmolten chocolade eronder. Giet het in de
gewenste bakvorm.
Plaats 30 min in
de oven.
TIP: Prik met een
tandenstoker even in een cakeje na 30 min. Hangt er nog deeg aan dan moet je
dit zeker nog 10 min extra insteken
Vegan Speltdonuts (7) (Kun je perfect glutenvrij maken)
Nodig:
100gr volkoren speltmeel
(glutenvrij: 50 gr amandelmeel en 50 gr boekweitmeel)
(glutenvrij: 50 gr amandelmeel en 50 gr boekweitmeel)
100ml amandelmelk of andere plantaardige melk
2el kokosolie
1 chia ei (1el chiazaadjes en 3 el water)
1kl bakingsoda of 1/2 zakje bakpoeder of 1kl wijnsteenbakpoeder
1 snuifje zout
Beetje vanille extract
Bereiding:
1. Doe alle natte ingrediënten bij elkaar (honing, melk, olie en chia ei en vanille extract)
2. Doe alle droge ingrediënten bij elkaar ( meel, bakpoeder, zout)
3. Doe nu de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten
4. Goed mengen, toch zeker 5 a 10 min goed kloppen met de klopper
5. Breng het in de vormpjes
6. Bak 20 min op 190° (Dit kan echt verschillen van oven tot oven!)
Pannenkoeken
Nodig:
250 gr speltbloem of als je geen gluten mag eten gebruikte ik Glutenfree selfraising flour van ORGRAN
500ml water (Als je chia eitjes gebruikt ga je wat meer water moeten gebruiken)
3 eieren of 3 chia eitjes
Agavesiroop (optioneel)
Boter of olie om te bakken
Bereiding:
1. Water en eieren en agave bij elkaar
2. Alles bij de bloem al roerend doen
3. Bakken maar … J
Reacties
Een reactie posten