Frambozenconfituur
Ingrediënten:
250 gr bevrozen frambozen
2 el chiazaad
2 el ahornsiroop
Bereidingswijze:
Doe de frambozen in een pannetje en zet dit op een laag vuurtje. Eenmaal alles is gesmolten kun je de blokjes frambozen nog wat pletten met een vork of met een aardappelstamper. Haal de framoze van het vuur doe de Chiazaad en ahornsiroop erbij. Doe dit in een confituurpotje en laat afkoelen. Daarna kun je dit zeker 2 weken in frigo bewaren.
Huisgemaakte Granola
Ingrediënten:
200 gr havervlokken
20 gr pompoenpitten
20 gr zonnebloempitten
50 gr cashewnoten
10 gr lijnzaad
10gr chiazaad
3 el kokosolie
2 el ahornsiroop (of een ander zoetmiddel)
OF
Bereidingswijze:
Smelt de kokosolie op een vuurtje. Verwarm de oven voor op 170°C. Meng alle droge ingrediënten samen en doe er de kokosolie en ahornsiroop bij. Roer dit nog goed zodat het mooi verdeeld is over het mengsel. Leg dit op een bakplaat met bakpapier. Doe dit eerst 5 min in de oven, roer het mengsel eens en doe dit nog eens 5 min in de oven. We doen het nog eens en steken het voor de laatste keer 5 min in de oven. Normaal zou dit klaar moeten zijn. Het hangt van oven tot oven af, maar kan zijn dat je maar 2x 5 min nodig hebt of meer. Pas juist op dat het niet aangebrand word, want dit smaakt niet lekker dan!
Ingrediënten:
250 gr bevrozen frambozen
2 el chiazaad
2 el ahornsiroop
Bereidingswijze:
Doe de frambozen in een pannetje en zet dit op een laag vuurtje. Eenmaal alles is gesmolten kun je de blokjes frambozen nog wat pletten met een vork of met een aardappelstamper. Haal de framoze van het vuur doe de Chiazaad en ahornsiroop erbij. Doe dit in een confituurpotje en laat afkoelen. Daarna kun je dit zeker 2 weken in frigo bewaren.
Huisgemaakte Granola
Ingrediënten:
200 gr havervlokken
20 gr pompoenpitten
20 gr zonnebloempitten
50 gr cashewnoten
10 gr lijnzaad
10gr chiazaad
3 el kokosolie
2 el ahornsiroop (of een ander zoetmiddel)
OF
150 gr
havermoutvlokken
150 gr
boekweitvlokken
60 gr cashewnoten
40 gr walnoten
50 gr
pompoenpitten
50gr
zonnebloempitten
2 el sesamzaadjes
2 el mix lijnzaad
en chiazaad
4 el kokosolie
4 el ahornsiroop
4 el agavesiroop
Smelt de kokosolie op een vuurtje. Verwarm de oven voor op 170°C. Meng alle droge ingrediënten samen en doe er de kokosolie en ahornsiroop bij. Roer dit nog goed zodat het mooi verdeeld is over het mengsel. Leg dit op een bakplaat met bakpapier. Doe dit eerst 5 min in de oven, roer het mengsel eens en doe dit nog eens 5 min in de oven. We doen het nog eens en steken het voor de laatste keer 5 min in de oven. Normaal zou dit klaar moeten zijn. Het hangt van oven tot oven af, maar kan zijn dat je maar 2x 5 min nodig hebt of meer. Pas juist op dat het niet aangebrand word, want dit smaakt niet lekker dan!
Reacties
Een reactie posten