Doorgaan naar hoofdcontent

Vegetarische Moussaka



Ik probeer geregeld eens dingen uit en Vegetarische moussaka stond deze keer op mijn to do lijstje!
 Een gezond en goed gevuld ovenschoteltje. Mijn gezin stond er wat sceptisch tegenover, want ze dachten echt dat het niet lekker ging zijn met linzen. Gelukkig heb ik hen kunnen overtuigen en vonden ze het eigenlijk zelfs lekker :-) .Mijn doel is geslaagd met dit receptje. Hieronder vind je hoe je het ook kunt maken! Hou er mee rekening dat je hier toch wel zeker +/- 1,5uur werk aan zult hebben.

Ingrediënten:

300gr Linzen
500gr passata
2 aubergines
2 courgettes
1 ui
1 teentjelook
peper en zout
6 medium aardappelen
gedroogde oregano
Lactosevrije feta
sojaroom

 

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen en snij ze in fijne plakjes en stoom ze halfgaar. Snij 2 aubergines en 1 courgette in fijne plakjes. Strooi er wat zout over en leg ze op een handdoek of keukenpapier, zodat het vocht er wat uitkomt. Snij de 2 de courgette in kleine blokjes. Doe de Ui en look in kleine blokjes en stoof ze aan. Doe de courgette erbij. Giet de passata en de linzen erbij, kruid het goed af met peper en zout en oregano. Laat op een klein vuurtje staan. Kruid de plakjes aubergine en courgette met nog wat peper en doe er wat olijfolie op, daarna kun je ze grillen. Je kunt dit in de pan doen of in de oven. In de oven moet het toch wel 20 a 30 min op 180°C.  Daarna kun je beginnen laagjes maken. Je neemt een ovenschotel. Je legt de helft van je aardappelen helemaal vanonder in de ovenschaal. Je legt daarboven de tomatensaus, daarna een laagje aubergine en feta kaas. Daarna de rest van de aardappelen, tomatensaus en dan courgettes als laatste. Je werkt het af met het brikje sojaroom en wat fetakaas vanboven. Je oven op 180°C en dit moet toch wel 30 min erin.

Smakelijk!



 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Werken, huishouden en 3 kindjes

Eigenlijk schrijf ik dit op een zeer slecht moment, want momenteel raak ik er totaal niet door m’n huishouden. Ik zit wat verzeild in slechte routine, zware vermoeidheid,…. Toen we besliste om nog voor een 3 de kindje te gaan hadden we totaal geen idee dat het ons zo zwaar  zou vallen. We zaten toch wat in een routine, en dachten dat de baby er wel ging in mee draaien. Dat was buiten Inaya gerekend. Ze heeft haar eigen ritme en iedereen moet dat maar wat gaan volgen. Inaya komt nog iedere 2u wakker voor voeding te krijgen. Djenna destijds sliep op die leeftijd al nachten van 11u. De zware vermoeidheid begint dus eigenlijk wel zijn tol te eisen. Ik merk ook wel dat ik mij minder goed kan focussen, kleine foutjes begin te maken (zowel thuis als op het werk) en mijn geduld is volledig op (en ik had vroeger een ijzeren geduld). Maar ik probeer het positief te bekijken, dit zal niet eeuwig duren. Er komt een moment dat ze zal doorslapen …. Onze grote puber heeft wat extra aan

Italiaanse crackers

Na drukke tijden eventjes terug wat tijd vrij gemaakt om een receptje online te zetten 😊... Wij eten geregeld crackers of tarwevrij brood 's middags. Nu ik wil genoeg variatie aanbieden aan de meisjes dat het niet iedere keer hetzelfde is. Nu in deze tijd van het jaar zeker. Wegens de Corona maatregelen zijn ze altijd met papa thuis en grijpen ze vlugger naar een boterham met beleg. Dus kroop ik achter mijn receptenboek en maakte een variant op de gezonde zadencrackers... Deze crackers kun je bij de lunch zo eten of bij een kommetje soep. Ook kun je ze gerust als snack meenemen.  Ingrediënten 100gr havermout (die je zelf maalt tot meel)  60gr pompoenpitten  100gr lijnzaad 60gr zonnebloempitten 30gr sesamzaadjes  1 chia ei 100ml water  1 el olijfolie 1 potje tomatenpuree   Handje vol Verse oregano en basilicum Gedroogde italiaanse kruiden Peper en zout Bereiding    Je voorvervarmt je iven op 175°C. Je maakt je chia ei (1 el chiazaad en 3 el water). Daarna weeg je alle i

Linzen

Een paar jaar geleden wist ik zelf niet dat dat bestond, wat het zelf precies was. Ik dacht eigenlijk toen dat da zo een ingrediënt was die ze in Aziatische landen gebruikte, maar die totaal niet lekker en niet ‘normaal’ was. Al een tijdje merk ik in verschillende kookboeken of recepten op het internet dat Linzen toch meer en meer worden gebruikt. Dus dacht ik bij mezelf: ‘dat moet ik ook eens proberen.’ Maar ik ging eerst even raad gaan vragen aan mijn schoonzus. Wat was de smaak en wat kun je hier mee doen? Ik ging ook opzoeken hoe gezond Linzen waren en wat dat ‘gezond’ dan wel betekende. Linzen zijn peulvruchten (Peulvrucht komt van een vlinderbloemige plant. Het is een vrucht die bestaat uit een vruchtblad met een peul erin.). Ze bevatten magnesium, ijzer, vitamine B, eiwitten, vezels en veel anti-oxidanten ( oxidatie is een chemisch proces onder invloed van zuurstof. Het lichaam gebruikt zuurstof om o.a. voedingstoffen te verbranden. Er wordt ook zuurstof gebruikt bij