Ik probeer
geregeld eens dingen uit en Vegetarische moussaka stond deze keer op mijn to do
lijstje!
Een gezond en goed gevuld ovenschoteltje. Mijn gezin stond er wat
sceptisch tegenover, want ze dachten echt dat het niet lekker ging zijn met
linzen. Gelukkig heb ik hen kunnen overtuigen en vonden ze het eigenlijk zelfs
lekker :-) .Mijn
doel is geslaagd met dit receptje. Hieronder vind je hoe je het ook kunt maken!
Hou er mee rekening dat je hier toch wel zeker +/- 1,5uur werk aan zult hebben.
Ingrediënten:
300gr Linzen
500gr passata
2 aubergines
2 courgettes
1 ui
1 teentjelook
peper en zout
6 medium aardappelen
gedroogde oregano
Lactosevrije feta
sojaroom
500gr passata
2 aubergines
2 courgettes
1 ui
1 teentjelook
peper en zout
6 medium aardappelen
gedroogde oregano
Lactosevrije feta
sojaroom
Bereidingswijze:
Schil de aardappelen
en snij ze in fijne plakjes en stoom ze halfgaar. Snij 2 aubergines en 1
courgette in fijne plakjes. Strooi er wat zout over en leg ze op een handdoek
of keukenpapier, zodat het vocht er wat uitkomt. Snij de 2 de courgette in
kleine blokjes. Doe de Ui en look in kleine blokjes en stoof ze aan. Doe de
courgette erbij. Giet de passata en de linzen erbij, kruid het goed af met
peper en zout en oregano. Laat op een klein vuurtje staan. Kruid de plakjes
aubergine en courgette met nog wat peper en doe er wat olijfolie op, daarna kun
je ze grillen. Je kunt dit in de pan doen of in de oven. In de oven moet het
toch wel 20 a 30 min op 180°C. Daarna
kun je beginnen laagjes maken. Je neemt een ovenschotel. Je legt de helft van je
aardappelen helemaal vanonder in de ovenschaal. Je legt daarboven de
tomatensaus, daarna een laagje aubergine en feta kaas. Daarna de rest van de aardappelen,
tomatensaus en dan courgettes als laatste. Je werkt het af met het brikje
sojaroom en wat fetakaas vanboven. Je oven op 180°C en dit moet toch wel 30 min
erin.
Smakelijk!
Reacties
Een reactie posten