Doorgaan naar hoofdcontent

Ijssculpturen


Zoals beloofd…
Zondagmiddag zijn we met ons gezin naar de ijssculpturen hier in Brugge op het stationsplein geweest. Iedereen goed ingeduffeld met mutsen en handschoenen. Inaya had een berenpakje aan en zat lekker dicht bij mij in de draagdoek. We namen de bus vanuit Assebroek richting het station. Het 1ste geluk kwam ons al tegemoet, want het was een feestweekend en we mochten gratis de bus nemen.

Daar kwam ons 2de geluk, we konden direct binnen, geen wachtrij. Als we 1,5u later buiten gingen, stond er een rij van aan het begin tot aan het einde van de tent.











Toen we binnen kwamen kwam de magie al op ons over. Leuke muziek, prachtige verlichting die afwisselde. Die details dat je ziet in het ijs is fantastisch. Het waren deze keer Ijsblokmuren waar er figuren op stonden. Er was een prachtige grote brug waar je op kon wandelen en de muren van bovenuit kon zien. Je kon op de brug ook Ice shots drinken. Naast de brug vond je een grote ijsglijbaan, prachtig. Die hebben wij niet gedaan, want de wachtrij was zeker 30 min. Als je uit de ijstent kwam stonden ze met een zakdoekje klaar voor de snotters door de koude. Ik vond dit wel zeer leuk bedacht. In de andere tent kun je na de ijswandeling je opwarmen met warme lekkernijen.

Het was -6°C binnen. Als je binnenstapt voel je direct die koude vloed op je komen. Na 5 min heb je het wel eventjes gehad, het is koud. Na 15min is je lichaam er aan gewent geraakt. De kinderen hadden er totaal geen last mee. Inaya is zelf in slaap gevallen in de draagdoek.

Wij zijn 3 jaar geleden ook eens geweest. Toen waren het beelden van studio 100. We vonden het prachtig, maar het was zo druk dat we eigenlijk in 15min heel de tent hadden uitgewandeld. Ook mochten we toen niet aan de beelden komen. Nu was dit heel anders. Je mocht aan het ijs komen, er stonden stoelen of bepaalde graveringen in het ijs om te fotograferen. De muziek en de afwisselende verlichting bracht er sfeer en magie waardoor je echt betoverd was.

De kinderen vonden het fantastisch en de moeite om te gaan. Ze vonden juist het thema wat minder aansprekend. Ik vond het leuk om te zien, maar weet niet of ik de volle 12 euro ervoor zou betalen.












Reacties

Populaire posts van deze blog

Werken, huishouden en 3 kindjes

Eigenlijk schrijf ik dit op een zeer slecht moment, want momenteel raak ik er totaal niet door m’n huishouden. Ik zit wat verzeild in slechte routine, zware vermoeidheid,…. Toen we besliste om nog voor een 3 de kindje te gaan hadden we totaal geen idee dat het ons zo zwaar  zou vallen. We zaten toch wat in een routine, en dachten dat de baby er wel ging in mee draaien. Dat was buiten Inaya gerekend. Ze heeft haar eigen ritme en iedereen moet dat maar wat gaan volgen. Inaya komt nog iedere 2u wakker voor voeding te krijgen. Djenna destijds sliep op die leeftijd al nachten van 11u. De zware vermoeidheid begint dus eigenlijk wel zijn tol te eisen. Ik merk ook wel dat ik mij minder goed kan focussen, kleine foutjes begin te maken (zowel thuis als op het werk) en mijn geduld is volledig op (en ik had vroeger een ijzeren geduld). Maar ik probeer het positief te bekijken, dit zal niet eeuwig duren. Er komt een moment dat ze zal doorslapen …. Onze grote puber heeft wat extra aan

Italiaanse crackers

Na drukke tijden eventjes terug wat tijd vrij gemaakt om een receptje online te zetten 😊... Wij eten geregeld crackers of tarwevrij brood 's middags. Nu ik wil genoeg variatie aanbieden aan de meisjes dat het niet iedere keer hetzelfde is. Nu in deze tijd van het jaar zeker. Wegens de Corona maatregelen zijn ze altijd met papa thuis en grijpen ze vlugger naar een boterham met beleg. Dus kroop ik achter mijn receptenboek en maakte een variant op de gezonde zadencrackers... Deze crackers kun je bij de lunch zo eten of bij een kommetje soep. Ook kun je ze gerust als snack meenemen.  Ingrediënten 100gr havermout (die je zelf maalt tot meel)  60gr pompoenpitten  100gr lijnzaad 60gr zonnebloempitten 30gr sesamzaadjes  1 chia ei 100ml water  1 el olijfolie 1 potje tomatenpuree   Handje vol Verse oregano en basilicum Gedroogde italiaanse kruiden Peper en zout Bereiding    Je voorvervarmt je iven op 175°C. Je maakt je chia ei (1 el chiazaad en 3 el water). Daarna weeg je alle i

Linzen

Een paar jaar geleden wist ik zelf niet dat dat bestond, wat het zelf precies was. Ik dacht eigenlijk toen dat da zo een ingrediënt was die ze in Aziatische landen gebruikte, maar die totaal niet lekker en niet ‘normaal’ was. Al een tijdje merk ik in verschillende kookboeken of recepten op het internet dat Linzen toch meer en meer worden gebruikt. Dus dacht ik bij mezelf: ‘dat moet ik ook eens proberen.’ Maar ik ging eerst even raad gaan vragen aan mijn schoonzus. Wat was de smaak en wat kun je hier mee doen? Ik ging ook opzoeken hoe gezond Linzen waren en wat dat ‘gezond’ dan wel betekende. Linzen zijn peulvruchten (Peulvrucht komt van een vlinderbloemige plant. Het is een vrucht die bestaat uit een vruchtblad met een peul erin.). Ze bevatten magnesium, ijzer, vitamine B, eiwitten, vezels en veel anti-oxidanten ( oxidatie is een chemisch proces onder invloed van zuurstof. Het lichaam gebruikt zuurstof om o.a. voedingstoffen te verbranden. Er wordt ook zuurstof gebruikt bij