Doorgaan naar hoofdcontent

Favoriete kookboeken


Meestal gebruik ik mijn eigen inspiratie, maar soms heb ik ook geen fut om na te denken. Daarom neem ik dan een kijkje in verschillende kookboeken die dan terug voor wat extra inspiratie geven. Hieronder vind je 7 kookboeken waar ik toch geregeld in kijk. Het ene boek staat niet boven het andere. Ik pas toch meestal de gerechten aan omwille van onze allergieën en soms om het extra kidsproof te maken.

1.       De boeken van Steffi vertriest. Ik heb zelf haar laatste boek: Gezellige gezonde goesting. De ander huur ik geregeld via de bibliotheek. Ze staan wel op mijn verlanglijstje om nog te krijgen.
2.       De boeken van Rens kroes. Ik heb er 3 van haar. De andere nog niet ingekeken, maar zullen ook wel welkom zijn.
3.       Fitmom van Delphine Steenlandt. Ik leerde dit boek kennen 6 maand nadat Inaya geboren was. Ik mocht toen geen eieren eten omwille van een intolerantie bij Inaya. Toen heb ik het boek maar even aan de kant gelegd, maar ondertussen heb ik hem terug boven gehaald. Makkelijke en simpele recepten.
4.       Ons kookboek van kvlv. Een basiskookboek die je in huis moet hebben.
5.       Easy peasy. Een kookboek met uitdagende recepten in voor mij, maar geeft mij wel extra creativiteit.
6.       Op de groei van Sofie Dumont. Ideale recepten voor met de kinderen.
7.       Eten voor kleintjes van Stefan Kleintjes. Een boek die onze ogen opende rond hoeveel suiker en anderen toevoegingen in onze voeding zit de dag van vandaag. Het leert mij puurder koken en bakken.

Er staan nog heel wat boeken op mijn verlanglijstje. Onder andere de boeken zoals hierboven vermeld, maar ook onderstaande boeken:

1.       Bakboek van Madam Bakster. Een kookboek als ideale basis voor onze allergieën. Koeken en/of taarten kopen lukt niet met al die allergieën. Daarom bak ik altijd zelf. Maar soms blijf ik wat vast in dezelfde gerechten. Dus dat boek zou een goede inspiratie zijn voor mij. Ik bladerde er al eens in en er staan super lekkere recepten in.
2.       Boeken van Chickslovefood. Ik volg al even hun blog, 2 zeer inspirerende dames.
3.       Nooit meer diëten van Sandra Bekkari. Geregeld kijk ik eens naar haar tv programma. Ze maakt echt wel lekkere gerechten. Wel een uitdaging om die aan te passen aan onze allergieën, maar moet wel lukken.

Ik ben vooral nog op zoek naar boeken rond de waarheid in onze voedingsindustrie. Heb je goeie aanbevelingen? Geef ze gerust door! Ook kookboeken waavan je denkt dit is een musthave. Laat het mij weten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Werken, huishouden en 3 kindjes

Eigenlijk schrijf ik dit op een zeer slecht moment, want momenteel raak ik er totaal niet door m’n huishouden. Ik zit wat verzeild in slechte routine, zware vermoeidheid,…. Toen we besliste om nog voor een 3 de kindje te gaan hadden we totaal geen idee dat het ons zo zwaar  zou vallen. We zaten toch wat in een routine, en dachten dat de baby er wel ging in mee draaien. Dat was buiten Inaya gerekend. Ze heeft haar eigen ritme en iedereen moet dat maar wat gaan volgen. Inaya komt nog iedere 2u wakker voor voeding te krijgen. Djenna destijds sliep op die leeftijd al nachten van 11u. De zware vermoeidheid begint dus eigenlijk wel zijn tol te eisen. Ik merk ook wel dat ik mij minder goed kan focussen, kleine foutjes begin te maken (zowel thuis als op het werk) en mijn geduld is volledig op (en ik had vroeger een ijzeren geduld). Maar ik probeer het positief te bekijken, dit zal niet eeuwig duren. Er komt een moment dat ze zal doorslapen …. Onze grote puber heeft wat extra aan

Italiaanse crackers

Na drukke tijden eventjes terug wat tijd vrij gemaakt om een receptje online te zetten 😊... Wij eten geregeld crackers of tarwevrij brood 's middags. Nu ik wil genoeg variatie aanbieden aan de meisjes dat het niet iedere keer hetzelfde is. Nu in deze tijd van het jaar zeker. Wegens de Corona maatregelen zijn ze altijd met papa thuis en grijpen ze vlugger naar een boterham met beleg. Dus kroop ik achter mijn receptenboek en maakte een variant op de gezonde zadencrackers... Deze crackers kun je bij de lunch zo eten of bij een kommetje soep. Ook kun je ze gerust als snack meenemen.  Ingrediënten 100gr havermout (die je zelf maalt tot meel)  60gr pompoenpitten  100gr lijnzaad 60gr zonnebloempitten 30gr sesamzaadjes  1 chia ei 100ml water  1 el olijfolie 1 potje tomatenpuree   Handje vol Verse oregano en basilicum Gedroogde italiaanse kruiden Peper en zout Bereiding    Je voorvervarmt je iven op 175°C. Je maakt je chia ei (1 el chiazaad en 3 el water). Daarna weeg je alle i

Linzen

Een paar jaar geleden wist ik zelf niet dat dat bestond, wat het zelf precies was. Ik dacht eigenlijk toen dat da zo een ingrediënt was die ze in Aziatische landen gebruikte, maar die totaal niet lekker en niet ‘normaal’ was. Al een tijdje merk ik in verschillende kookboeken of recepten op het internet dat Linzen toch meer en meer worden gebruikt. Dus dacht ik bij mezelf: ‘dat moet ik ook eens proberen.’ Maar ik ging eerst even raad gaan vragen aan mijn schoonzus. Wat was de smaak en wat kun je hier mee doen? Ik ging ook opzoeken hoe gezond Linzen waren en wat dat ‘gezond’ dan wel betekende. Linzen zijn peulvruchten (Peulvrucht komt van een vlinderbloemige plant. Het is een vrucht die bestaat uit een vruchtblad met een peul erin.). Ze bevatten magnesium, ijzer, vitamine B, eiwitten, vezels en veel anti-oxidanten ( oxidatie is een chemisch proces onder invloed van zuurstof. Het lichaam gebruikt zuurstof om o.a. voedingstoffen te verbranden. Er wordt ook zuurstof gebruikt bij