Meestal gebruik ik mijn
eigen inspiratie, maar soms heb ik ook geen fut om na te denken. Daarom neem ik
dan een kijkje in verschillende kookboeken die dan terug voor wat extra
inspiratie geven. Hieronder vind je 7 kookboeken waar ik toch geregeld in kijk.
Het ene boek staat niet boven het andere. Ik pas toch meestal de gerechten aan
omwille van onze allergieën en soms om het extra kidsproof te maken.
1.
De
boeken van Steffi vertriest. Ik heb zelf haar laatste boek: Gezellige gezonde
goesting. De ander huur ik geregeld via de bibliotheek. Ze staan wel op mijn
verlanglijstje om nog te krijgen.
2.
De
boeken van Rens kroes. Ik heb er 3 van haar. De andere nog niet ingekeken, maar
zullen ook wel welkom zijn.
3.
Fitmom
van Delphine Steenlandt. Ik leerde dit boek kennen 6 maand nadat Inaya geboren
was. Ik mocht toen geen eieren eten omwille van een intolerantie bij Inaya.
Toen heb ik het boek maar even aan de kant gelegd, maar ondertussen heb ik hem
terug boven gehaald. Makkelijke en simpele recepten.
4.
Ons kookboek
van kvlv. Een basiskookboek die je in huis moet hebben.
5.
Easy peasy.
Een kookboek met uitdagende recepten in voor mij, maar geeft mij wel extra
creativiteit.
6.
Op de
groei van Sofie Dumont. Ideale recepten voor met de kinderen.
7.
Eten
voor kleintjes van Stefan Kleintjes. Een boek die onze ogen opende rond hoeveel
suiker en anderen toevoegingen in onze voeding zit de dag van vandaag. Het leert mij puurder koken en bakken.
Er staan nog heel wat boeken op mijn verlanglijstje. Onder andere de boeken
zoals hierboven vermeld, maar ook onderstaande boeken:
1.
Bakboek
van Madam Bakster. Een kookboek als ideale basis voor onze allergieën. Koeken
en/of taarten kopen lukt niet met al die allergieën. Daarom bak ik altijd zelf.
Maar soms blijf ik wat vast in dezelfde gerechten. Dus dat boek zou een goede
inspiratie zijn voor mij. Ik bladerde er al eens in en er staan super lekkere
recepten in.
2.
Boeken
van Chickslovefood. Ik volg al even hun blog, 2 zeer inspirerende dames.
3.
Nooit
meer diëten van Sandra Bekkari. Geregeld kijk ik eens naar haar tv programma.
Ze maakt echt wel lekkere gerechten. Wel een uitdaging om die aan te passen aan
onze allergieën, maar moet wel lukken.
Ik ben vooral nog
op zoek naar boeken rond de waarheid in onze voedingsindustrie. Heb je goeie
aanbevelingen? Geef ze gerust door! Ook kookboeken waavan je denkt dit is een musthave. Laat het mij weten.
Reacties
Een reactie posten