Doorgaan naar hoofdcontent

Inaya's eerste verjaardagstaart


Wij proberen met Inaya de kleintjesmethode te volgen (later meer hierover). Dus wilde ik toch voor haar 1ste verjaardag een kleintjesproof verjaardagstaart maken. Dit is ons bijna gelukt (naast die kleurrijke snoepjes erop). Hieronder vind je het recept van onze taart:

Ingrediënten:
·         180 gram volkoren speltbloem
·         1 kl wijnsteenbakpoeder
·         4 eieren (Inaya kan al terug tegen ei, maar je kunt dit veranderen door een chia ei)
·         150 gram dadelstroop ( maakte ik zelf, maar kun je perfect ook kopen)
·         90 gr kokosolie
·         Snuifje zout
·         2 blikken kokosmelk die al van de dag ervoor in de frigo staan
·         Honing
·         Optioneel: Kleurrijke vermicelles



Bereiding:
·         Verwarm de oven voor op 175°C
·         Smelt kokosolie in een klein pannetje op het vuur
·         Meng alle droge ingrediënten samen (volkoren speltbloem, wijnsteenbakpoeder en het zout)
·         Doe de eieren, dadelstroop en de gesmolten kokosolie bij elkaar.
·         Giet langzaam de vochtige ingrediënten bij de anderen en roer goed.
·         Giet het in een ronde cakevorm en zet de cake 30 min in de oven. Kijk na 30 min eens met een houten prikker of je cake binnenin nog vochtig is. Zo niet kun je hem eruit halen anders laat je hem er nog 10 min extra erin.
·         Ondertussen haal je de blikken kokosmelk uit. Schep je de crème uit de blikken in een kom en doe je er 2 el honing bij. Je klopt die kokosmelk op tot die niet meer vloeibaar is. (kan even duren)
·         Als je cake klaar is en afgekoeld dan snij je hem middendoor en smeer je tussen de 2 delen nog de rest van de dadelstroop ertussen. Je zet het terug op elkaar en werk af met de opgeklopte kokosmelk.
·         Je kunt de taart nog wat versieren met kleurrijke vermicelles.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Werken, huishouden en 3 kindjes

Eigenlijk schrijf ik dit op een zeer slecht moment, want momenteel raak ik er totaal niet door m’n huishouden. Ik zit wat verzeild in slechte routine, zware vermoeidheid,…. Toen we besliste om nog voor een 3 de kindje te gaan hadden we totaal geen idee dat het ons zo zwaar  zou vallen. We zaten toch wat in een routine, en dachten dat de baby er wel ging in mee draaien. Dat was buiten Inaya gerekend. Ze heeft haar eigen ritme en iedereen moet dat maar wat gaan volgen. Inaya komt nog iedere 2u wakker voor voeding te krijgen. Djenna destijds sliep op die leeftijd al nachten van 11u. De zware vermoeidheid begint dus eigenlijk wel zijn tol te eisen. Ik merk ook wel dat ik mij minder goed kan focussen, kleine foutjes begin te maken (zowel thuis als op het werk) en mijn geduld is volledig op (en ik had vroeger een ijzeren geduld). Maar ik probeer het positief te bekijken, dit zal niet eeuwig duren. Er komt een moment dat ze zal doorslapen …. Onze grote puber heeft wat extra aan

Italiaanse crackers

Na drukke tijden eventjes terug wat tijd vrij gemaakt om een receptje online te zetten 😊... Wij eten geregeld crackers of tarwevrij brood 's middags. Nu ik wil genoeg variatie aanbieden aan de meisjes dat het niet iedere keer hetzelfde is. Nu in deze tijd van het jaar zeker. Wegens de Corona maatregelen zijn ze altijd met papa thuis en grijpen ze vlugger naar een boterham met beleg. Dus kroop ik achter mijn receptenboek en maakte een variant op de gezonde zadencrackers... Deze crackers kun je bij de lunch zo eten of bij een kommetje soep. Ook kun je ze gerust als snack meenemen.  Ingrediënten 100gr havermout (die je zelf maalt tot meel)  60gr pompoenpitten  100gr lijnzaad 60gr zonnebloempitten 30gr sesamzaadjes  1 chia ei 100ml water  1 el olijfolie 1 potje tomatenpuree   Handje vol Verse oregano en basilicum Gedroogde italiaanse kruiden Peper en zout Bereiding    Je voorvervarmt je iven op 175°C. Je maakt je chia ei (1 el chiazaad en 3 el water). Daarna weeg je alle i

Linzen

Een paar jaar geleden wist ik zelf niet dat dat bestond, wat het zelf precies was. Ik dacht eigenlijk toen dat da zo een ingrediënt was die ze in Aziatische landen gebruikte, maar die totaal niet lekker en niet ‘normaal’ was. Al een tijdje merk ik in verschillende kookboeken of recepten op het internet dat Linzen toch meer en meer worden gebruikt. Dus dacht ik bij mezelf: ‘dat moet ik ook eens proberen.’ Maar ik ging eerst even raad gaan vragen aan mijn schoonzus. Wat was de smaak en wat kun je hier mee doen? Ik ging ook opzoeken hoe gezond Linzen waren en wat dat ‘gezond’ dan wel betekende. Linzen zijn peulvruchten (Peulvrucht komt van een vlinderbloemige plant. Het is een vrucht die bestaat uit een vruchtblad met een peul erin.). Ze bevatten magnesium, ijzer, vitamine B, eiwitten, vezels en veel anti-oxidanten ( oxidatie is een chemisch proces onder invloed van zuurstof. Het lichaam gebruikt zuurstof om o.a. voedingstoffen te verbranden. Er wordt ook zuurstof gebruikt bij