Wij proberen met
Inaya de kleintjesmethode te volgen (later meer hierover). Dus wilde ik toch
voor haar 1ste verjaardag een kleintjesproof verjaardagstaart maken.
Dit is ons bijna gelukt (naast die kleurrijke snoepjes erop). Hieronder vind je
het recept van onze taart:
Ingrediënten:
·
180
gram volkoren speltbloem
·
1 kl
wijnsteenbakpoeder
·
4
eieren (Inaya kan al terug tegen ei, maar je kunt dit veranderen door een chia
ei)
·
150
gram dadelstroop ( maakte ik zelf, maar kun je perfect ook kopen)
·
90 gr
kokosolie
·
Snuifje
zout
·
2
blikken kokosmelk die al van de dag ervoor in de frigo staan
·
Honing
·
Optioneel:
Kleurrijke vermicelles
Bereiding:
·
Verwarm
de oven voor op 175°C
·
Meng
alle droge ingrediënten samen (volkoren speltbloem, wijnsteenbakpoeder en het
zout)
·
Doe
de eieren, dadelstroop en de gesmolten kokosolie bij elkaar.
·
Giet
langzaam de vochtige ingrediënten bij de anderen en roer goed.
·
Giet
het in een ronde cakevorm en zet de cake 30 min in de oven. Kijk na 30 min eens
met een houten prikker of je cake binnenin nog vochtig is. Zo niet kun je hem eruit
halen anders laat je hem er nog 10 min extra erin.
·
Ondertussen
haal je de blikken kokosmelk uit. Schep je de crème uit de blikken in een kom
en doe je er 2 el honing bij. Je klopt die kokosmelk op tot die niet meer
vloeibaar is. (kan even duren)
·
Als
je cake klaar is en afgekoeld dan snij je hem middendoor en smeer je tussen de
2 delen nog de rest van de dadelstroop ertussen. Je zet het terug op elkaar en
werk af met de opgeklopte kokosmelk.
·
Je kunt
de taart nog wat versieren met kleurrijke vermicelles.
Reacties
Een reactie posten