Doorgaan naar hoofdcontent

Feestelijke hapjes


Regelmatig aperitieven wij uitgebreid met de kindjes. Vaak is dit hetzelfde: iets van rauwkost (tomaat,komkommer,wortel, radijs,bloemkool,… ), een vleesje (salami of grillworst) en chips.
Eigenlijk is dit een redelijk ongezond aperitief. We hadden de kindjes beloofd dat we met oudjaar uitgebreid wilden aperitieven. Toch wilde ik het wel eens anders aanpakken. Djenna had de laatste dag voor de vakantie in de klas geaperitieft en ze mocht er eigenlijk niet veel van eten. Dus hadden we afgesproken dat we op oudjaar volledig Djenna proof gingen aperitieven.

Wat hebben we allemaal gemaakt:

1.       Komkommer zalmrolletjes
Een sneetje komkommer met een sneetje zalm erop. Daarop deden we nog wat huisgemaakte guacamole. we rolde het samen op.

2.       Yoghurtdip
Onze rauwkost aten we altijd met cocktailsaus. Ik wilde eens iets anders. Dus maakte Mehdi een yoghurtsausje. Soyayoghurt, mayonaise, bieslook en wat peper.

3.       Humus
Humus is gemaakt van kikkererwten, maar deze hebben we niet zelf gemaakt omdat Mehdi dat niet zag zitten. Ik werkte die dag tot 18u dus geen tijd hiervoor.

4.       Gebakken en gemarineerde scampi’s met looksaus
We marineerde de scampi’s met curry, kurkuma en wat chilipoeder.

5.       Glaasje gevuld met rucola, zongedroogde tomaat en pastrami

6.       Gevulde eieren
Eieren koken, het eigeel eruit halen. Daarna wat mosterd en peterselie bij en dan het eiwit terug vullen met het eigeelmousse.

7.       Mini huisgemaakte pizza’s
huisgemaakte pizzadeeg of je koopt glutenvrije pizzadeeg. Met tomatensaus op (voor Djenna zonder) en beleg je met kalkoensalami of kalkoenreepjes en lactosevrije geitenkaas en/of lactosevrije feta op. Voor mezelf deed ik er ook wat looksaus bij.

8.       Spelttoastjes met salades erop

Het duurde eigenlijk allemaal niet lang. We vertelden elkaar ook dat dit veel vlugger klaar was dan dat we hadden voorspelt. Ik denk dat zo een aperitief voor herhaling vatbaar was. Nadat alles op was, was iedereen ook zeer goed gevuld.
Dat is o.a. ook 1 van onze goede voornemens. We zijn op de goeie weg, maar we willen nog iets gezonder gaan leven en dan vooral betreffende onze voeding.
Duimen jullie mee dat het lukt? Wat zijn jullie goede voornemens?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Werken, huishouden en 3 kindjes

Eigenlijk schrijf ik dit op een zeer slecht moment, want momenteel raak ik er totaal niet door m’n huishouden. Ik zit wat verzeild in slechte routine, zware vermoeidheid,…. Toen we besliste om nog voor een 3 de kindje te gaan hadden we totaal geen idee dat het ons zo zwaar  zou vallen. We zaten toch wat in een routine, en dachten dat de baby er wel ging in mee draaien. Dat was buiten Inaya gerekend. Ze heeft haar eigen ritme en iedereen moet dat maar wat gaan volgen. Inaya komt nog iedere 2u wakker voor voeding te krijgen. Djenna destijds sliep op die leeftijd al nachten van 11u. De zware vermoeidheid begint dus eigenlijk wel zijn tol te eisen. Ik merk ook wel dat ik mij minder goed kan focussen, kleine foutjes begin te maken (zowel thuis als op het werk) en mijn geduld is volledig op (en ik had vroeger een ijzeren geduld). Maar ik probeer het positief te bekijken, dit zal niet eeuwig duren. Er komt een moment dat ze zal doorslapen …. Onze grote puber heeft wat extra aan

Italiaanse crackers

Na drukke tijden eventjes terug wat tijd vrij gemaakt om een receptje online te zetten 😊... Wij eten geregeld crackers of tarwevrij brood 's middags. Nu ik wil genoeg variatie aanbieden aan de meisjes dat het niet iedere keer hetzelfde is. Nu in deze tijd van het jaar zeker. Wegens de Corona maatregelen zijn ze altijd met papa thuis en grijpen ze vlugger naar een boterham met beleg. Dus kroop ik achter mijn receptenboek en maakte een variant op de gezonde zadencrackers... Deze crackers kun je bij de lunch zo eten of bij een kommetje soep. Ook kun je ze gerust als snack meenemen.  Ingrediënten 100gr havermout (die je zelf maalt tot meel)  60gr pompoenpitten  100gr lijnzaad 60gr zonnebloempitten 30gr sesamzaadjes  1 chia ei 100ml water  1 el olijfolie 1 potje tomatenpuree   Handje vol Verse oregano en basilicum Gedroogde italiaanse kruiden Peper en zout Bereiding    Je voorvervarmt je iven op 175°C. Je maakt je chia ei (1 el chiazaad en 3 el water). Daarna weeg je alle i

Linzen

Een paar jaar geleden wist ik zelf niet dat dat bestond, wat het zelf precies was. Ik dacht eigenlijk toen dat da zo een ingrediënt was die ze in Aziatische landen gebruikte, maar die totaal niet lekker en niet ‘normaal’ was. Al een tijdje merk ik in verschillende kookboeken of recepten op het internet dat Linzen toch meer en meer worden gebruikt. Dus dacht ik bij mezelf: ‘dat moet ik ook eens proberen.’ Maar ik ging eerst even raad gaan vragen aan mijn schoonzus. Wat was de smaak en wat kun je hier mee doen? Ik ging ook opzoeken hoe gezond Linzen waren en wat dat ‘gezond’ dan wel betekende. Linzen zijn peulvruchten (Peulvrucht komt van een vlinderbloemige plant. Het is een vrucht die bestaat uit een vruchtblad met een peul erin.). Ze bevatten magnesium, ijzer, vitamine B, eiwitten, vezels en veel anti-oxidanten ( oxidatie is een chemisch proces onder invloed van zuurstof. Het lichaam gebruikt zuurstof om o.a. voedingstoffen te verbranden. Er wordt ook zuurstof gebruikt bij